8.8.2018
38732696_506994456417295_4135801954108440576_n_506994446417296

⚡פיפי-פוסט #1〽️

אחת מתופעות הלוואי הנפוצות והמבאסות של ההזדקנות אצל כלבים היא היחלשות הסוגרים, שמתבטאת בדליפות שתן, בטפטופים או באי-שליטה בשלפוחית. התוצאה היא עוגמת נפש ברורה גם להם וגם למשפחה.

אף שהבעיה נפוצה גם אצל זכרים וגם אצל נקבות, הפתרון הבא רלוונטי רק לזכרים שמתקשים לשלוט בשתן: חיתול מוארך, מעין מעטפת, שנכרך סביב פלג הגוף האחורי של הכלב ומכסה את איבר המין בלי שום נגיעה לאזור הזנב ופי הטבעת (בקרוב נקדיש פוסט גם לחיתולים המיועדים לנקבות, כמו גם לזכרים עם בעיות שליטה בקקי).

יש חיתולים מסוג זה שהם חד-פעמיים, ונזרקים לפח אחרי השימוש, ויש רב-פעמיים כביסים.

גם חיתולי המעטפת הרב-פעמיים מתחלקים לשניים: יש כאלה עם פד מובנה, שנכנסים לכביסה כמו שהם אחרי כל שימוש, ויש כאלה שצריך לרפד בפד של מחזור או בפד ייעודי לבריחת שתן של בני אנוש – את סוג הפד הספציפי בוחרים לפי גודל הכלב וכמות השתן (אנחנו מצאנו שלכלבים בינוניים פלוס, שאינם שולטים בשלפוחית בכלל, הועילו במיוחד החיתולים הרב-פעמיים, עם פדים למבוגרים לספיגה מקסימלית של חברת "שקמה". אם מדובר בכלב קטן או בטפטוף מזדמן, יתאימו גם פדים פחות מסיביים).

מבחר גדול של חיתולים כאלה במחירים נוחים אפשר למצוא באתרים כמו עלי-אקספרס, אמזון, אי.ביי וכו'. שימו לב שלפעמים דרושים שניים-שלושה ניסיונות עד שמוצאים את הסוג והמידה המדויקים של החיתולים וכן את המיקום הנכון על הכלב, כך שכל הטפטפת אכן תישאר בפנים, אבל בסופו של דבר הפתרון עבד היטב עם כל מי שניסינו אותו, והיה מאד נוח לשימוש גם עבורנו וגם עבור הכלבים.

ושתי נקודות חשובות לסיום:

– הואיל והחיתול נשאר צמוד לגוף, גם הפד המוצלח ביותר לא יכול למנוע לחלוטין ריח שתן מן הפרווה, ואפילו כוויות מהחומציות של השתן, כך שחשוב לשים לב ולהחליף את הפד או החיתול כשהם נרטבים, ולהקפיד גם על מקלחות תכופות.

– נקודה חשובה עוד יותר, הפעם בכובעי כמטפלת התנהגותית בכלבים: החיתול בשום אופן לא מיועד לכלבים בריאים שמתקשים להתאפק או לכלבים שמסמנים בבית! הוא מיועד אך ורק לכלבים הסובלים מבעיה פיזיולוגית. לכלבים, כמו לאנשים, יש מחסום פסיכולוגי שמונע מהם לעשות צרכים על עצמם, והמחסום הזה חשוב ונכון – אבל לא בלתי הפיך. אם תשתמשו בחיתול על כלב בריא, אתם עלולים ללמד אותו שהוא אמור להשתין על עצמו (חמור מזה: שאין לו ברירה אלא להשתין על עצמו), ובכך להסב לו נזק התנהגותי חמור וליצור בעיה שיהיה קשה מאד לפתור בהמשך.

פוסט זה הוא חלק מסדרת טיפים לשיפור איכות החיים של כלבים קשישים. הפוסט הקודם עסק במדרגות (קנויות או DIY) המקילות על כלבים קשישים או בעלי מגבלה פיזית לעלות אל ספות ומיטות:

https://www.facebook.com/beit.gil…/posts/474894786293929

תפריט נגישות