שימו לב ❤ בית גיל הזנב סגור בתקופה הנוכחית

שיקום, טיפול וסיעוד

בריאותם הנפשית והפיזית של כלבים קשישים קשורה קשר הדוק ליכולתם להיות עצמאיים.

בדיוק כמו אנשים, גם כלבים עלולים לאבד ביטחון בעקבות היחלשות הגוף והתעמעמות החושים. בדיוק כמו אנשים, גם להם חשוב להמשיך לעשות לבד כל מה שהם מעוניינים ויכולים לעשות. זה מהותי לשמחת החיים ולביטחון העצמי שלהם, ומסייע גם למנוע את ההידרדרות במצבם או לפחות להאט אותה.

כדי לאפשר להם את מירב העצמאות והנוחות, לפעמים יש צורך להתאים את הסביבה למגבלותיהם. לדוגמה, להחליף את המדרגות בבית ברמפות מתונות שאפשר לצעוד עליהן בנוחות או להוסיף מדרגות לצד הספה; לפרוש על הרצפה משטחים נגד החלקה שיאפשרו להם להתנייע בבטחה (מזרני יוגה, למשל, מעולים ליצירת שבילים נוחים לכלבים שמחליקים על מרצפות); להגביה את קערות האוכל והמים כדי שיוכלו לאכול ולשתות בלי לכופף את הצוואר בזוויות לא-נוחות; או להשאיר ברחבי הבית והגינה סימני-ריח ברורים לכלבים עיוורים, שיבהירו להם היכן נמצאות קערות המים (ליד הלבנדר) והיכן הכניסה אל הבית (אחרי הלמון-גראס, מול המרווה).

לפעמים יש צורך בעזרי-סיעוד מובהקים יותר, כמו למשל סוגים שונים של חיתולים ומשטחי ספיגה לכלבים שאינם שולטים בסוגרים; לעתים רתמה או כיסא גלגלים שיאפשרו לכלב שאיבד את היכולת להשתמש ברגליים האחוריות להמשיך לנוע באמצעות הרגליים הקדמיות, וכך לזכות גם בפעילות גופנית חשובה וגם בתחושת עצמאות וחופש (חשובה לא פחות).

ככלל, חלק גדול מן העבודה שלי בבית גיל הזנב הוא לשים לב למצבם של הכלבים, ולהיות ערה גם לשינויים שחלים בו – לטובה ולרעה – כדי שאוכל לעזור להם להתנהל בצורה הנוחה, הנעימה והמועילה ביותר מבחינתם.

לפעמים פירוש הדבר הוא להרים אותם על הידיים או להוביל אותם אל הדבר שהם מחפשים, בין אם מדובר ביציאה לגינה, בכלי מים, במיטה החביבה עליהם או בחברה אנושית. בפעמים אחרות פירוש הדבר הוא רק לסמן להם היכן נמצא מה שהם מחפשים, ולהשגיח בסבלנות בעת שהם מתנהלים לאיטם.

כך או כך, אני תמיד שמחה להמתין להם עד שיסיימו לעשות לבד כל מה שהם יכולים ורוצים – ואין לי גם שום קושי לעשות למענם מה שהם כבר לא יכולים או לא מעוניינים לעשות. כל מה שצריך כדי לספק להם סביבה נעימה ומעניינת, שאפשר לשהות בה בשמחה ולהזדקן בה בכבוד.

לא כל התמונות הבאות מחמיאות, ולא כל הסרטונים מעלים חיוך. לפעמים העיניים עכורות, לפעמים הפרווה כבר דלילה, לפעמים החיוך חסר שיניים. אבל ככה הם יפים בעינינו. אנחנו רוצים לכבד את הזׅקנה שלהם, לא לייפות, לא לרטש ולא לערוך אותה.

רתמת Help 'Em UP לכלבים קשישים

אחת הבעיות הנפוצות ביותר אצל כלבים קשישים היא ההיחלשות הדרמטית של פלג הגוף האחורי, דבר שמקשה עליהם בתחילה להתרומם ובהמשך – גם ללכת.

זה מראה עצוב נורא, לראות כלב מנסה לגרור את עצמו על רגליו הקדמיות עם האגן נשרך לו מאחור. כלבים כאלה מוצאים את עצמם לא פעם רובצים במשך שעות כמעט בלי תזוזה, לפעמים עושים צרכים על עצמם, כשפניהם הטובות מובסות ואומללות. הסיטואציה כולה עשויה לקרב גם את ההחלטה על המתת חסד – שלפעמים היא הבחירה המוסרית והראויה, אבל לפעמים אפשר גם לדחות אותה אם מוצאים פתרון ראוי ומכבד לקושי הפיזי.

פתרון כזה הוא רתמת Help 'Em Up, שעוגייה שלי מדגמנת בסרטון, ויכולה לחסוך המון כאבי לב (וגב) לכלבים קשישים והוריהם. זה מוצר מעולה, שמשפר במידה עצומה את החיים של כלבים קשישים, שזוכים לעצמאות חלקית מחודשת, לאפשרות ללכת, לעשות צרכים בחוץ, לרחרח, לרדת במדרגות ובאופן כללי לא להתנוון באמצע הסלון.

היא מיועדת לכלבים שהרגליים הקדמיות שלהם עדיין מתפקדות (לא למשותקי ארבע גפיים), ואחד מיתרונותיה הגדולים הוא שהודות למבנה הנבון שלה ולריפוד הנדיב, אפשר להשאיר אותה על הכלב כל הזמן, וכך נחסך הצורך לרתום ולהסיר אותה עם כל קימה ויציאה (דבר שמקשה מאד הן על הכלב ועל על ההורים שלו). היא מספקת תמיכה שמתחלקת על שטח גדול יחסית כדי לא להכאיב ולא להעמיס על המפרקים. יש לה חלק קדמי וחלק אחורי המתחברים זה לזה, וידיות נוחות (שאפשר להוסיף עליהן גם שני סוגים של רצועות לזמן טיול, אחת לאחיזה ביד והאחרת מותאמת לכתף כדי לסייע בנשיאת המשקל).

במסגרת השפצורים האישיים שניתן לראות בסרטון, שמתי על הידית האחורית קולר קטן, בדיוק במידה שמאפשרת לי ללכת זקוף ובכל זאת לא להרים את הרגליים האחוריות של עוגייה גבוה מדי מעל הקרקע.

את הרתמה ניתן לרכוש באתר החברה helpemup.com (תוכלו למצוא שם גם הסברים רבים נוספים על מבנה הרתמה ועל התועלות שלה), ולא נתקלתי בבעיות עם המשלוח לארץ. אציין שחשוב מאד למדוד את הכלב לפי ההוראות המפורטות באתר, ולקחת בחשבון שלפעמים יש צורך במידה שונה עבור החלק הקדמי והאחורי של הרתמה.

יש אמנם כלבים הזקוקים לתקופת הרגלה לרתמה, כמו לכל דבר חדש, אבל אנא היו קשובים לכלב שלכם: רתמה שלא יושבת היטב עלולה לגרום כאב, חוסר נוחות ואפילו פגיעה ממשית עקב מנח גופני בעייתי. אם הכלב מתנגד לרתמה, אם נראה שלא נעים לו או כואב, סמכו עליו ואל תכפו אותה עליו. אולי היא לא מונחת עליו נכון ואולי היא פשוט לא הפתרון הנכון עבורו (מטעמים פיזיים או אחרים). בכל מקרה, אני ממליצה בחום להתייעץ עם אשת/איש מקצוע לפני שמחליטים להסתייע ברתמה או בכיסא גלגלים לכלב.

תפריט נגישות